5 tedenski trening Kundalini joge za čakre z Donno Davidge

 1. teden: Prva serija Kundalini joge je dober uvod v jogo za energetske kanale vzdolž hrbtenice. Z vajami upogibanja hrbtenice in drugimi gibi se energija odpre tako, da postanete ne samo fizično bolj odprti, ampak tudi duševno jasnejši. Ta preprosta serija vaj utira pot bolj napornim vajam Kundalini joge. Prva čakra je na dnu hrbtenice, ostale čakre pa so razporejene vzdolž hrbtenice od dimelj do popka do srca do grla do tretjega očesa in krone. Ko se energija premika z dihom in jogo, se počutite bolj žive in mirne.

  – SAT-NAM mantra
  – ONG NAMO GURU DEV NAMO mantra
  Sanskrit: ॐ नमो गुरु देव् नमो
  je pomembna mantra, ki se pogosto uporablja v Kundalini jogi. Ta mantra pomeni “Priklonim se ali pozdrav božanskemu učitelju.” Lahko ga razumemo tudi kot pomen “prikloni se učitelju znotraj.” Včasih se imenuje tudi mantra Adi. Ta mantra se ponavadi poje trikrat na začetku vadbe Kundalini joge. Ong namo guru dev namo velja za visoko vibracijsko, zaščitno mantro, saj naj bi jogiju pomagala, da se poveže z močjo in spoznanji skupnosti učencev in učiteljev Kundalini joge kot celote. Skupnost Kundalini to povezavo s širšo močjo imenuje “zlata veriga”.
 2. teden: Krija za instinktivno sebe
  V tej bolj aktivni seriji premikamo energijo iz spodnjih čaker (spodnji trikotnik: osnova hrbtenice, dimelj / bokov in popka) navzgor skozi srce in skozi višja središča (zgornji trikotnik: grlo, tretje oko in krona) . Spodnji trikotnik je kraj, kjer naslavljamo izzive prvih treh energetskih centrov: varnost, strahovi, povezanost, prizemljenost, avtentičnost, neravnovesje … V višjih energetskih središčih (na poti preko srca) dvignemo svojo energijo, da izkusimo življenje v drugačni, dvignjeni, zavesti: čistosti, resnici, intuiciji in razumevanju. Element vode, ki ga naslavljamo z delom na drugi čakri, se nanaša na naša čustva in s srcem lahko čustva prenesemo v predanost in umirjeno življenje.
 3. teden:
  V tej lekciji se osredotočamo na sončno energijo – rumeno energijo na območju popka. Ta kratka, a intenzivna serija joge za tretjo čakro pomaga, da se bolj zavedamo notranje moči popka. Na območju popka je pomembna čakra, saj odraža naše doživljanje samega sebe, ki se, kot sonce, odslika v svetu. Od tu lahko zaupamo svoji edinstvenosti, da jo bomo z zaupanjem vase, delili z drugimi, pri čemer bomo uporabili svojo osebno moč za pozitivne namene in za dokončanje lastnega poslanstva v življenju.

  Popkovna čakra je čakra ognja in se meddrugim tiče tudi ognja prebave, pa tudi ognja naših strasti in naši zavezanosti, da nadaljujemo s svojimi življenjskimi prizadevanji do konca. Neravnovesja tretje čakre lahko prispevajo k neuravnoteženemu vedenju, kot so motnje hranjenja, jeza in prisile. Močna tretja čakra je ključnega pomena za močne živce, pa tudi za dobro cirkulacijo in imunost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja