MOJA ZGODBA

S pomočjo mamam pri dojenju se ukvarjam od 2016. S področja dojenja in svetovanja sem se izobraževala pri UNICEF-u in DSLD. Sem članica Društva svetovalcev za laktacijo in dojenje Slovenije in članicamednarodenga združenja svetovalcev za laktacijo, ILCA ter ustanoviteljica fb skupine za osveščanje o dojenju po naravni poti: Dojenje po prvem letu. Svoje znanje s področja dojenja stalno nadgrajujem preko izobraževanj in strokovnih seminarjev. Trenutno se na Univerzi Sigmunda Freuda v LJ izobražujem iz Psihoterapije otrok in mladostnikov, pri CBI pa iz področja dojenja in svetovanja za certifikat svetovalke za dojenje.

Družbena odgovornost in pomoč občutljivim skupinam, kar doječe mame in nosečnice zagotovo so, sta zame pomembna načina kroženja dobre energije in srčnosti. Zato se aktivno vključujem tudi v brezplačno pomoč doječim mamam v sklopu fb skupin Dojenje po prvem letu in Dojiva se in spletne skupnosti Sočutna akademija.

Kot gostujoča predavateljica in soustvarjalka vsebine delim svoje znanje o dojenju v fb skupini Odgovorno starševstvo. Kot avtorica pa objavljam članke o dojenju na svoji spletni in fb strani SRČNA ter na portalih ZA STARŠE, BIBALEZE.si in Podsrcem.si.

MOJA ZGODBA z DOJENJEM

Zasebno sem mama trem otrokom in partnerka v dinamični družini, kjer se vedno nekaj dogaja. Imam tri različne izkušnje dojenja. Prva dva otroka sta me poiskala zelo kmalu eden za drugim, med njima je samo leto in 4 mesece razlike. Bilo je pestro, to vedno povem! In ker sem takrat premalo vedela o dojenju, da bi ob težavah lahko ukrepala v prid dojenja, sem prehitro obupala. To je na začetku v meni pustilo občutek neuspeha, a sem se tudi s tem izzivom soočila in se pomirila sama s seboj. Materinstvo se ne meri v kapljicah popitega mleka, ampak v ljubezni, srčnosti in varnosti, ki jih mati nudi otroku. O tem sem pisala v članku Biti mama, ki ga najdeš na tej povezavi. Pri tretjem otroku, ki je v naše življenje prišel kot strela z jasnega po skoraj 10 letih, ko se je že skoraj vse ustalilo, sem bila odločena, da bom dojila, tudi če se bodo na tej poti pojavili izzivi. Zato sem se na dojenje temeljito pripravila že pred porodom, oborožena z dvemi močnimi prejšnjimi izkušnjami, seveda. Nekaj mesecev po porodu sem začela pomagati pri dojenju drugim mamam in čez dobro leto ustanovila Srčno, vaš in moj pristan za vse radosti in izzive dojenja in materinstva.