PRAZNIK VSEH ŽENSK PRAZNUJEM!

🌺PRAZNIK VSEH ŽENSK PRAZNUJEM!🌺
Praznujem ga v spomin na vse ženske, ki so nam izborile pravice, o katerih pa so one samo sanjale! Praznujem ga v spomin na vse poteptane nežne dušice, ki nikoli niso mogle dozoreti v ženske, ker se je njihov boj prehitro končal! Praznujem ga v čast na vse stare, od življenja izcuzane ženske, ki so osivele vendarle dočakale spokoj! Praznujem prihodnost vseh deklic, ki bodo šele spoznale čarobnost ženskosti! In praznujem tudi z vsemi ženskami, ki jim je (bilo, bo) lepo!

Rada sem mama. Lepo je roditi, dojiti in vzgajati mladunčad. Presrečna sem kot mama. A ne želim pozabiti.

Ne želim pozabiti, da sem najprej ženska!
Ne želim pozabiti, da so nam bile – in so nam še – pravice kratene samo zaradi spola!
Ne želim pozabiti, da smo ženske čudovite tudi, če nismo mame!
Ženskost želim predajati soji hčerki in obema sinovoma, ker želim, da vsi dozorijo v odprta in ljubeča bitja, ki se bodo zavedala sveta, kot je, in si bodo upala pomagati šibkim in zapuščenim in ne bodo mislili zgolj nase in na svoj človeški okvir.
Kot ženska želim svojemu možu v tem življenju podariti sebe tako, kot sem. Ob njem se želim spreminjati v boljšo osebo. In z njim želim kot ženska skleniti dobre energije krog!
Ne želim se nad nikogar povzdigovati, ker sem ženska. Ženska je vendarle le ena od oblik življenja.

🌺

8. marec pa je tudi moj rojstni dan, dan ko sem lahko uzrla oči in dušo svoje prve vzornice, ki me je rodila v svoj objem. Ne rodimo se brez razloga materam! In nisem se brez razloga rodila na ta dan! Ženska je prvo bitje, ki ga začutiš in izkusiš, ko se rodiš in podojiš pri njenih prsih. Z namenom je tako! Čudovito in izpolnjeno ženskost vam želim, srčne moje!

🌺

Spremljaj moje vsebine tudi na: FB SRČNA in IG SRČNA!