OBJEM SRCA, brezplačna srečanja za podporo pri dojenju in začetkih materinstva

Ko sem začela pomagati mamicam pri dojenju, sem si želela, da bi se v Sloveniji obudila skupnost v objemu dojenja in materinstva, kjer bi se ženske, nosečke, mamice z dojenčki in otroki dobivale na sproščenih brezplačnih srečanjih, se pogovarjale o dojenju, starševanju, radostih in izzivih, ki jih prinaša življenje z otroki, da bi se podprle in si pomagale na poti dojenja in materinjenja. Da bi se prehitri tempo sodobnega časa lahko malo umiril v sproščenem in podpornem krogu materinske energije!

Hotela sem se pridružiti nekemu društvu za podporo dojenja, pa se nismo ujele. Potem sem si rekla, ok, pa pojdimo po svoji poti, tole bo najbrž težje, ampak v življenju sem izkusila tudi že kakšno bridkost in jo znala spreobrniti v priložnost za rast in razvoj. Pozitivizem in optimizem, ki sta mi ga v zibelko položila oba starša (pa tudi zvezde in planeti imajo nekaj pri tem 😉), me ženeta naprej. No in moja zgodovina je želela, da začnem na drugem koncu: začela sem se graditi profesionalno. OK, tudi to je zanimiv izziv, sem si rekla. Zamenjala sem poklic, ja, popolnoma sem spremenila smer, in se izobrazila iz dojenja in svetovanja ter začela delati. Potem sem tej izobrazbi dodala še poglobitev in razširitev znanja v smeri sociologije in psihologije, da so moji temelji svetovanja in pomoči postali močnejši in trdnejši. Še vedno pa sem čakala na trenutek, da bi lahko ustanovila brezplačno skupino za podporo dojenja in materinstva, ki bi delovala v živo.

Biti skupaj z nosečkami in mamicami, se pogovarjati o realnih plateh nosečnosti, rojevanja, dojenja, materinstva, je povsem drugače, kot deliti svoje izkušnje online! Ker v živo se lahko objameš, obrišeš solze druga drugi, čutiš nasmeh po celem telesu (saj tudi online je lahko izkušnja zelo intenzivna, ampak v živo je vseeno še toliko bolj pristno!), se veseliš naslednjega srečanja, spečeš piškote, ki so vsem tako dobri, skuhaš domač čaj za mamice, da diši po meti še v sosednji ulici …

💛💛💛 No in konec 2019 me preseneti povabilo, da bi v sklopu Večgeneracijskega centra Ljubljana vodila brezplačno skupinico za mamice! Kako lepo je dozorelo! Hvaležna sem za svoje delo, ki me je pripeljalo do tega, hvaležna zvezdam, mamicam in dojenčkom, ki so pošiljali ta klic v vesolje k bogu, da se je rodila nova srčna skupnost OBJEM SRCA ! Hvaležna sem tudi za čast, da delovanje naše skupinice strokovno podpira Društvo svetovalcev za laktacijo in dojenje Slovenije in da se bo prvega srečanja udeležila ena najvidnejših IBCLC svetovalk za dojenje v Sloveniji, Renata Vettorazzi, članica DSLD in NOSD ter predavateljica na Zdravstveni fakulteti UNI LJ.

🌺🌺🌺OBJEM SRCA je torej popolnoma brezplačna skupina za mamice z dojenčki in nosečke, ki se pripravljate na materinstvo, kjer se bomo srečevale v objemu dojenja in začetkov materinstva, in se pogovarjale o vseh radostih in izzivih, s katerimi se srečamo na tej transformativni poti 💛  VSE INFORMACIJE o srečanjih PA SO TU: http://srcna.si/objem-srca/.

Skupaj bomo rastle in se razvijale, se smejale in jokale, se objemale in podpirale, da bomo vsak dan močnejše in bolj sproščene lahko učile svoje otroke, kako vredno je, da si del podporne skupnosti!

KDAJ: 25. februarja ob 10. uri
potem pa vsakih 14 dni
(spodaj na LINKU so
datumi vseh naslednjih srečanj)

KJE: Šmartinska c. 134a
Večgeneracijski center Ljubljana N’š plac
Zavod Cene Štupar

KATERE TEME NAS BODO DRUŽILE:

– priprave na materinstvo
– priprave na dojenje
– izzivi dojenja (boleče bradavice, priraščen jeziček, mastistis, alergije, kolike, refluks, …)
– izzivi začetkov materinstva
– uvajanje hrane + BLW
– spanje in dojenje
– izločanje brez plenic
– izčrpanost v materinstvu
– podpora pri vseh težavah dojenja in materinstva
– nosečniška in poporodna depresija
– aktivnosti z dojenčki in malčki
– razvoj dojenčka
– razvoj ženske v mamo, osebna rast
– partnerstvo, družina
– dojenje po naravni poti

OBJEM SRCA vodim Aleksandra Brlan, mama trem otrokom in partnerka v dinamični družini, kjer se stalno kaj dogaja, da se iz teh izkušenj in napak lahko učimo, rastemo in zorimo. S svojimi tremi različnimi izkušnjami dojenja in materinstva in strokovnim znanjem iz področij dojenja, sociologije in psihologije, TE lahko podprem na TVOJI poti starševanja, draga srčna, da boš lahko SPET ZAUPALA VASE, v svojega otročka, v svojo intuicijo in v tisti mehki, topli in srčni notranji glas, ki se vzbudi v drobovju, ko postaneš mati, in ti govori, da delaš prav, ko se uglašuješ s svojim otročkom!

Ko se rodi otrok, se rodi tudi mama in skupaj sta ENO BITJE še dolgo po porodu. Sta kot CELOTA – neločljiva in povezana s srčno energijo! Zato rabita podporo oba, MAMA in OTROK. 💛

Če si mama na porodniškem dopustu, ali mama-domačica, ki rabi malo druženja, nosečka malo pred porodom, študentka, ženska, mamica, ki te zanimata dojenje in materinstvo, če bi rada pomagala drugim s svojimi izkušnjami in znanjem, ali pa bi se rada naučila, kako pomagati materinstvu utirati lepošo pot, PRIDI, SOUSTVARI ta krog močne materinske energije skupaj z nami!

PRIJAVI SE NA: aleksandra.brlan.srcna@gmail.com

VSE O SREČANJIH IN TERMINI SREČANJ: http://srcna.si/objem-srca/.