Temeljita in praktična delavnica UVAJANJE HRANE + BLW s kontinuirano podporo za sproščene prve grižljaje

https://en.brilio.net/babies/baby-led-weaning-when-you-let-babies-feeding-themselves-170821r.html

9. januar – 9. april 2020

Hej, Srčne, ŠE SO odprte prijave delavnico

*** UVAJANJE HRANE + BLW ***

Popeljimo se na sočno in celovito popotovanje prvih grižljajev hrane, ob čemer DOBITE ZNANJE, SVEŽE INFORMACIJE in KONTINUIRANO PODPORO ter, kar je najbolj važno, ZAUPANJE VASE za SPROŠČENO UVAJANJE HRANE po ritmu vašega otroka. 💛💛💛FOTO: lhttps://en.brilio.net/babies/baby-led-weaning-when-you-let-babies-feeding-themselves-170821r.html

KAJ DOBITE:

* CELOVIT UVID * v začetke prehranjevanja in otrokov telesni in čustveni razvoj okoli 6. meseca z namenom opolnomočenja in bolj spročenega ter suverenega uvajanja hrane, ki sledi otrokovim potrebam in razvoju. Dandanes je načinov prehranjevanja skoraj toliko, kot je ljudi in včasih se je v poplavi informacij težko odločiti, kakšno hrano otroku ponujati. Z delavnico se boste lahko povsem suvereno odločile, v katero smer želite in hočete iti za dobrobit otroka in vaše družine.

* PREDAVANJA in ČLANKI *
Tematska predavanja in članki z možnostjo ogleda v vašem razpoložljivem času, kjer izveste VSE O UVAJANJU HRANE:

  • KDAJ ZAČETI: kakšni so otrokovi znaki za pripravljenost na hrano in kako se odzivamo, povezanost vseh razvojnih plasti pri uvajanju hrane (motorika, kognitivni, senzorni, psihosocialni razvoj), sedenje, samostojno hranjenje
  • S ČIM in KAKO ZAČETI: zelenjava, sadje, kašice, pasirana hrana, BLW, koščki, meso, žita, katera hrana je pomembna za razvoj, kako je z žitnimi industrijskimi kašicami in kaj vse je lahko namesto tega bolj ustrezna hrana za otroka
  • SEZONSKI JEDILNIKI
  • DOJENJE V ČASU UVAJANJA in potem naprej
  • KAKO SE ORGANIZIRATI: zajtrk, kosilo, malica, večerja, ali moram slediti prej začrtanemu urniku itd.
  • Na vašo željo se posvetim tudi uvajanju hrane pri otrocih z ALERGIJAMI.

* DELAVNICA *
Tu nastopite ve, z vašimi vprašanji in konkrentimi izzivi, ki jih prav vse temeljito preučim in odgovorim na vsakega od njih v zaprti fb skupini, kjer v zaupnem krogu dobite vse, kar potrebujete za začetek uvajanja hrane: DOBRE IN KONKRETNE INFORMACIJE, 3 mesečno PODPORO v obliki odgovorov, dodatnih informacij in usmeritev na bolj sproščeno pot uvajanja hrane.

ZAKAJ 3 MESECE?

Zato, ker se na delavnico prijavljate tako mamice 6 mesečnikov, pa tudi mamice 4 mesečnikov, kar je super, da se pripravite vnaprej !! Vendar, če je delavnica kratka, potem ko začnete zares, nimate več te kontinuirane podpore, ki bi vam dala praktične rešitve za vsak dan sproti. Z našo delavnico pa dobite prav to: ko pride čas za ta pravo uvajnje, ko gre res za res, smo tu, da si pomagamo z učinkovitimi izkušnjami. Pa še vse vsebine si lahko pogledate za nazaj.

Poleg tega se tekom uvajanja hrane marsikaj spremeni in tudi, če se udeležite delavnice, ko je otrok star 6 mesecev, vam delavnica s svojimi vsebinami lahko konkretno pomaga na poti teh sprememb in novih izzivov.

Nekateri otroci bolj počasi sprejemajo hrano, dostikrat imam v skupini tudi mamice otrok s posebnimi potrebami, kjer je potrebno uvajanje prilagoditi in z razširejno podporo dobite veliko veliko več kot samo temelje.

Dobite torej celostno izkušnjo podpore za spročeno uvajanje hrane od začetkov preko spoznavanja do samostojnosti in skupnih družinskih užitkov ob hrani.


IZKUŠNJE IZ PREJŠNJIH DELAVNIC:
🍒🍒🍒“Kar mi je všeč in sem odnesla od tega tečaja: ogromno praktičnih info, bolj sem pozorna na signale otroka in posledično sva bolj usklajeni, manj kompliciram kot pri prvem otroku, ker ne kuham za njo posebej, čutim večjo samozavest pri uvajanju, da je vse prav, tudi, če imamo svoje posebnosti, in da ne rabim siliti.”

“Hvala za tvoj sproščen sistem, kjer ne tehtamo gramov, ampak gledamo na zdravje, hranilno vrednost bolj kot na kalorije. Hvala tudi za opozorila, kaj mormo paziti, ker bi sicer privezala hči v polležeči polozaj, tako pa je raje nagnjena naprej, jaz pa nadzorujem, da ne omahne z glavo v pladenj. Posledično se manj bojim zadušitve itd.” (Špela)

“Vse super in nad pričakovanji, saj si zares obdelala tematiko zelo na široko. Sinček ima 5mesecev, se mi nič ne mudi, nikakor se mi se ne zdi, da bi bil pripravljen za uvajanje. Se pa tega s podporo tvojega znanja veselim, pri starejši hčerki sem čutila, da imam luknjo v znanju in sem bila negotova. Zaenkrat so me informacije utrdile v tem, da zaupam sebi in opazujem malega. Pa na tak sproščen način podajaš informacije, strokovno in obenem z neko podporo, lahkotno, zelo mi je vseč!” (Nina) 🍒🍒🍒

🚀🚀🚀 IZKUŠNJE Z BLW:“Naš je star 7,5 m in smo začeli jesti po blw par dni pred 6 m. Sem dolgo prej razmišljala, kako in kaj, in se mi sploh ni mudilo, ker sem zelo neorganiziran človek in sem se ustrašila sistematičnosti uvajanja (po dnevih, gramih, postopoma, kaj ja in kaj ne …). Potem pa sem začela brati knjigo o BLW in mi je vse kliknilo – ja, to ima smisel, to je ful logično in preprosto, zakaj bi štela grame in se igrala aviončke, otrok pa bi pljuval pasirano hrano iz ust, če je uvajanje lahko igra in priložnost za učenje. Potem nama je vse steklo nekako spontano in moj mali jedec že od samega začetka obožuje hrano. V tem času je opazen napredek pri motoričnih sposobnostih, koordinaciji, počasi postaja vedno bolj spreten.In ponosen sam nase.” 🚀🚀🚀

CENA za celovito izkušnjo znanja o uvajanju hrane ter hkratno kontinuirano 3 mesečno poporo je 30 evrov.
BONUSI:
* Če se prijavita skupaj s prijateljico, je cena za vaju skupaj: 55 evrov.
** Če se vas zbere več kot 5 in največ do 8, je cena za vašo skupino: 150 evrov
*** Z nami si lahko tudi krajši čas (10 dni) za ceno: 20 evrov

Z 9.1. bodo cene spremenjene:
CENA za celovito izkušnjo znanja o uvajanju hrane ter hkratno kontinuirano 3 mesečno poporo je 35 evrov.
BONUSI:
* Če se prijavita skupaj s prijateljico, je cena za vaju skupaj: 65 evrov.
** Če se vas zbere več kot 5 in največ do 8, je cena za vašo skupino: 175 evrov
*** Z nami si lahko tudi krajši čas (10 dni) za ceno: 25 evrov

PRIJAVE: aleksandra.brlan.srcna@gmail.com