STROKOVNI STEREOTIPI O TRAJANJU DOJENJA – ANKETA

SRČNA ANKETA: STROKOVNI STEREOTIPI O TRAJANJU DOJENJA

Mame, sploh tiste, ki dojite dlje časa, mi večkrat poveste, da se srečujete s stereotipi in predsodki glede TRAJANJA dojenja s strani pediatrov, psihologov, vzgojiteljic in drugih strokovnjakov, ki obravnavajo vas ali otroka. Pravijo, da otrok ne bo samostojen, če se dolgo doji, pa, da je dojenje po prvem letu potreba matere in ne otroka, da dojenje otroku po prvem letu psihično škoduje itd. itd. Kljub temu, da WHO priporoča dojenje do vsaj 2. leta starosti, se še kar srečujemo z napačnimi nasveti glede trajanja dojenja s strani strokovnjakov. Mnenje strokovnjakov vpliva na trajanje in potek dojenja, zato je pomembno, da so ažurno informirani o zadevah, o katerih dajejo strokovna mnenja.

Pozdravljeni. Hvala, da ste si vzeli nekaj minut časa za anketo “Strokovni stereotipi o trajanju dojenja”. Reševanje ankete vam bo vzelo okoli 3 minute časa. POVEZAVA DO ANKETE JE TU.

KOMU JE ANKETA NAMENJENA
Anketa je namenjena mamam z izkušnjo dojenja, ki so se srečale s stereotipi in predsodki glede trajanja dojeja s s trani strokovnjakov (pedaitrov, ginekologov, zobozdravnikov, vzgojiteljic, fizioterapevtov itd.). Osredotoča se na mame, ki imajo tudi daljšo izkušnjo dojenja (okoli eno leto ali dlje). V anketi lahko sodelujete tudi mame z manjšimi dojenci, katere imate izkušnjo z dojenjem in s stereotipi o trajanju dojenja s strani strokovnjakov.

NAMEN
Z anketo želim ugotoviti, s kakšnimi predsodki in stereotipi o dojenju se srečujemo v sodobni slovenski družbi s strani strokovnjakov (zdravnikov, medicinskih sester, babic, psihologov, fizioterapevtov, vzgojiteljev in pedagogov ter drugih strokovnjakov, ki delajo z materami in dojenčki ter malimi otroci).  

ZASEBNOST PODATKOV
Anketa je anonimna. Vaši podatki so zaupni in ne bodo nikoli posredovani tretjim osebam.  

POMEMBNO !!!Prosim, odgovorite na vsa vprašanja. Hvala!

O AVTORICI
Sem Aleksandra Brlan in se ukvarjam s pomočjo mamam pri dojenju. S področja dojenja in svetovanja sem se izobraževala na izobraževanjih pri UNICEF-u in Društvu svetovalcev z alaktacijo in dojenje. Več o meni si lahko preberete na www.srcna.si.  

KONTAKTI
Aleksandra Brlan
m: 031672044
e: aleksandra.brlan.srcna@gmail.com
w: www.srcna.si