Priraščen jeziček 1

Mama:
“Mamice … ima katera podobne težave? Naša dojenčica ima en mesec in 6 dni. Zadnje dneve vedno po hranjenju joka in joka … nekaj mleka vrže ven in joka … ko se pomiri zaspi .. .ponavlja se skos isto … ko se naje … joka … kot bi jo tiščalo zvijalo … So krcki? Ko je budna, ni veliko, da ne bi jokala … kaj bi lahko bilo? Hvala za pomoc in nasvete …”

Svetovalka:
To lahko pomeni, da jo tišči ali peče zgaga, da je morda težava v še ne izgrajenjem prebavnem sisitemu, lahko je refluks. A imate naval mleka, morda ji priteče preobilno in ne uspe lepo pogoltniti? … To lahko povzroči nekaj izzivov.

– Kako je pristavljena?
– V kakšnem položaju dojite?

Svetujem kraniosakralno terapijo.

Mama:
Imam mleko … naval se je umiril … res je, da zelo hiti pri hranjenju … veckrat podre kupcka …tudi se kasneje … zadnje čase pa vrze ven nekaj mleka … oz poliva … joka joka … je samo po rokah … ko se pomiri, zaspi … kaj lahko naredim? Dojim v sedecem položaju … opažam zdaj, ko je vroče, da je veckrat po malo ..

Drugače pa po tri zaporedne vecere jok, jok, rdeca v glavo … traja dve ure da se pomiri in zaspi … ponoci spi lepo, dvakrat na noc se zbudi in se doji. Ob tem ko joka, krili z nogicani in se steguje … ima tudi vetrove.

Svetovalka:
Lahko da so prebavne težave.
– A teža lepo napreduje?
– Koliko kaka in lula v 24h?
– Kako pogosto se doji v 24h?

Mama:
Teža napreduje … porodna je bila 2700g padla na 2550g, ko smo sli domov … zdaj ima 3500g … plenice so vedno polulane … kaka tudi pogosto …veliko prdi in se napenja … dojim redno … ko se zbudi … redno na tri ure, vcasih na dve in pol …

Svetovalka:
Dojite z nastavki?

Mama:
Ne.

Svetovalka:
Lahko gre za priraščen jeziček.

Mama:
Imela je prirašcen jezicek tudi to smo resili v porodnišnici še pred odhodom domov.

Svetovalka:
Svetujem vaje za po prerezu podjezične vezice, kraniosakralno terapijo, dojenje v bolj pokončnem položaju in ponoven pregled pri specialistu čez nekaj časa, da pregleda, ali se ni vez pod jezikom morda prirastla nazaj.