Nova skupina za nosečke !!

srčna online delavnica 
*** za nosečke ***
DOJENJE IN MATERINSTVO

KDAJ: 20. JUNIJ 2019
KJE: v zaprti FB skupini

S porodom se začne … ROJSTVO otroka, mame in očeta. To je neponovljiv magičen trenutek, je prehod v novo ŽIVLJENJE. Po rojstvu se vse spremeni. Spletati se začnejeo nove vezi, spoznavati začnemo novo sebe, novega partnerja, novega člana družine, družino, hej, ja, z rojstvom se rodi tudi DRUŽINA ! 

DOJENJE je del povezovanja med otrokom in mamo, je hranjenje in pretok energije, podpora zdravju in čustvenemu razvoju. Z dojenjem ne raste samo otrok, ampak se razvija in raste tudi mama. Pravtako se lahko okrepi in poglobi partnerski odnos. Sliši se sanjsko. Je pa lahko polno vzponov in padcev. Vse sem občutila tudi na lastni koži. In, ko spremljam mame pri dojenju, opažam, da so PRVI MESECI PO ROJSTVU lahko polni IZZIVOV. 

ZAKAJ je življenje po porodu lahko naporno? Življenje je polno izzivov, takšnih in drugačnih in lahko je naprono zaradi razmer, v katerih smo. Na poporodno obdobje se ponavadi ne pripravljamo, ampak se samo prepuščamo toku dogajanja, ki pa nas lahko pripelje do točke, ko ne vidimo več pametnega izhoda. Pri DOJENJU se lahko zgodijo takšni in drugačni drobni izzivi, ki lahko prerastejo zmožnosti našega znanja in pristanemo vzačaranem krogu črpanja, dodajanja, bolečih bradavic in še česa

ŽENSKA je po porodu polna hormonov, ki se vzpostavljajo v homeostatični koktajl kar nekaj časa. Hormoni vplivajo na naše počutje, počutje vpliva na naše odločitve, odločitve vplivajo na naša življenja in na življenja drugih …

KJE TOREJ ZAČETI?
Filmi, reklame, vsi nam kažejo popačeno sliko materinstva. Vse se zdi sanjsko lahko in obladljivo, ko vidimo v reklami ali filmu mamo, ki zamenja plenčko dojenčku, ga poljubi in odloži v posteljico, ugasne luč in otroček sam zaspi z nasmehom na ustnicah … JE TO REALNA SLIKA MATERINSTVA?

Vprašajte prijateljice, doječe mame v fb skupinah, vprašajte, kako so posneli to idelano sliko! Ne, to ni resničnost. Pa tudi čudno bi bilo, če bi bila. 

DOJENČEK NA ZAČETKU življenja potrebuje veliko telesnega stika, tudi za uspavanje, rabi bližino, občutek povezanosti in varnosti. In tudi mama z dajanjem le-tega pridobi zaupanje vase, da dela prav, ko vidi, da njen otroček napreduje in raste s pomočjo dojenja in telesnega stika ter zdrave interakcije.

NA DELAVNICI:

– dobite KLJUČ ZNANJA o dojenju in materinstvu, da bo vstop v to novo obdobje vašega življenja bolj samozavesten in pa tudi predsvem SPROŠČEN!

– pridete do OPOLNOMOČENJA, da je dojenje srčna in pristna vez med otrokom in mamo IN da je MATERINSTVO pristno poslanstvo, ki poganja ta svet.

– spoznate:
 FIZIOLOGIJO IN POTEK DOJENJA (kako nastaja mleko, zakaj se dojenčki pogosto dojijo, zakaj nekateri malo spijo, zakaj se radi crkljajo)
 POLOŽAJE ZA DOJENJE
 ZAČETNE IZZIVE DOJENJA in REŠITVE za te izzive
 kakšna naj bo PREHRANA DOJEČE MAME

To pa še ni vse, ker rada poskrbim za podporo celotnega obdobja dojenja!    Z udeležbo na delavnici pridobite:

  • 10% popust za vse naslednje SRČNE delavnice
  • 10% popust na storitev POMOČ PRI DOJENJU
  • GRATIS “prva pomoč pri dojenju” (v obliki enega pogovora po telefonu v prvih dneh po porodu)

– – –

KAKO POTEKA:

DELAVNICA poteka online v zaprti fb skupini 10 dni, kjer se zvrsti predavanje v živo s teoretičnim in praktičnim delom, potem pa sledijo objave člankov in povezav do informacij o dojenju in materinstvu glede na vaša vprašanja in iztočnice. ODGOVORIM na VSA vaša vprašanja.

CENA: 22 evrov
*** BONUS *** za tiste, ki spremljate fb stran SRČNA:
CENA: 17,50 evrov.

PRIJAVITE SE NA: 
aleksandra.brlan.srcna@gmail.com.